Tietoja minusta

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Minun maailmani - Kivet

Hypätäänpäs tällä kertaa jalokivien maailmaan:

Sain joskus ala-aste ikäisenä ensimmäisen punaisen jalokiveni, jota kovasti sanottiin skorpionin onnenkiveksi. Tiedän tasan tarkkaan minkälaisessa rasiassa tämä kivi on, mutta rasian sijainnista minulla ei ole enää harmainta aavistustakaan. Lievä kiinnostukseni kiviterapiaan ja kivien voimiin sai minut viime kesänä ostamaan setin parannuskiviä (Healing Stones). Kokoelmaan kuuluu ametisti, adventuriini, sodaliitti, agaatti, kristallikvartsi, ruusukvartsi, obsidiaani ja tiikerinsilmä. Lisäksi setti sisälsi nätin pienen punaisen pussukan kivien säilytykseen. Parannuskiviä suositeltiin kantamaan mukana tuomaan tasapainoa ja uudistamaan energiakenttää. Valehtelematta väitän, etten ole pahemmin kärsinyt stressistä kivet hankittuani, niin hassulta kuin se kuulostaakin... Kivipussukkaa kannan jatkuvasti käsilaukussani. Sen lisäksi ystävänikin on löytänyt lohtua rauhoittavasta kivestä.

Jos kerta stressistä pahastikin kärsinyt hermoraunio (kuten minä) saa apua parista hiotusta kivestä, eikö tässä kivien energiapuhdistuksessa ole siis jotain perää? Haluankin testata erilaisten kivien toimintaa, ja parannuskivisettini lisäksi olen hankkinut kaulaani vihreän turmaliinikiteen, pelkästään siitä syystä että sen väitetään blokkaavan negatiivista energiaa ja sallivan inspiraation uudistumista. Muutaman kerran olenkin tuntenut kuinka turmaliini hohkaa polttavaa kuumuutta, mitä muut eivät tunne. Erään mielestä kyseessä saattaa olla aktivointi... tiedä häntä. Pitääpä seurata, kenen seurassa / minkälaisten ajatusten äärellä turmaliini polttaa.

Seuraavaksi hankinnassa olisi tuliopaali tai kirsikkaopaali... Ja voisihan nuo omat horoskooppikivet myös kerätä talteen, kiitos Jalokivigallerian!

Skorpioni 22.10-21.11.:
ametisti, topaasi, malakiitti, granaatti, akvamariini, kunziitti, kuukivi, obsidiaani, turkoosi

Turmaliini

Turmaliini kivi

VÄRI: kaiken värisiä vaaleankeltaisesta mustaan.
KUVAUS: Tyypillisesti graniitteissa ja pegmatiiteissa esiintyvä turmaliini on kidemuodoltaan pitkänomainen, kemiallisesti monimutkainen borosilikaatti. Turmaliinia esiintyy useammissa värisävyissä kuin mitään muuta kiveä, jokaisella värillä onkin omat nimensä, kuten indigoliitti (sininen) ja siberiitti (violetti). Kirkkaita ja värikkäitä muunnoksia käytetään jalokivinä.
ESIINTYMÄT: Afganistan, Australia, Brasilia, Italia, Kenia, Madagaskar, Mosambik, Namibia, Pakistan, Sri Lanka, Suomi (Kuortane), Tansania, Yhdysvallat.
VOIMA: Shamaanien kivenä pidetty turmaliini helpottaa väsymystä ja anemiaa sekä kasvattaa menestystä ja rakkautta. Psykologisesti turmaliini auttaa ymmärtämään itseään sekä muita.
MUUTA: Turmaliini on lokakuun kuukaudenkivi Suomen Kultaseppien Liiton hyväksymässä kiviluettelossa.
KIVIVINKKI: Luonnolliset turmaliinisauvat ovat mainioita kiviterapian työkaluja. Niiden sanotaan puhdistavan auraa, poistavan tukoksia ja karkottavan kielteistä energiaa.

Turmaliinin ominaisuudet: Puhdistava, muuntaa raskasta energiaa hienommiksi värähtelyiksi. Maadoittaa henkistä energiaa, puhdistaa chakroja ja muodostaa suojaavan kilven. Vähentää jännitystä ja auttaa selkärankaa. Tasapainottaa yin- ja yang-energioita, oikeaa ja vasenta aivopuoliskoa. Tuo inspiraatiota, myötätuntoa, suvaitsevaisuutta ja vaurautta. Vihreä turmaliini avaa sydänchakraa, lisää myötätuntoa. Yksi voimakkaisista parantavista vihreistä kivistä, antaa tasapainoa. Muuntaa negatiivista energiaa positiiviseksi. Auttaa ongelmiin isähahmojen kanssa. Auttaa herbalismin opiskelua ja parantaa kasveja. Parantaa silmiä, sydäntä, kateenkorvaa, aivoja ja immuunipuolustusta. Auttaa painonpudotusta, puhdistaa ja vahvistaa hermostoa, auttaa krooniseen väsymykseen ja uupumukseen, nuorentaa ja inspiroi luovuuteen.

Lähteet: Energiakeskus Indigo, Ametisti.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti